Goed nieuws, Nederland wordt een steeds veiliger land!

Nederland wordt een steeds veiliger land als het gaat om het aantal inzetbare AED’s en Burgerhulpverleners, stond deze week in het Algemeen Dagblad.

Goed nieuws! Helemaal omdat er volgens de Hartstichting jaarlijks zo’n 17.000 mensen een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. De aanwezigheid van BHV’ers en AED’s zorgen ervoor dat een slachtoffer gemiddeld 2,5 minuut eerder wordt geholpen dan wanneer er moet worden gewacht op de hulpdiensten.

Momenteel zijn er bijna 18.000 aangemelde AED’s en 225.000 burgerhulpverleners, aldus het Algemeen Dagblad. Voor de AED’s is dat een stijging van maar liefst 45% ten opzichte van vorig jaar én een derde meer vrijwilligers!

Er zijn echter nog grote verschillen tussen de provincies. Daar waar Noord-Brabant, Gelderland en Limburg goed bezig zijn qua aantallen, moeten Zeeland, Groningen en Flevoland echt nog even hun best doen om mee te komen in deze ontwikkeling. De 4 grote steden zijn wat laat op gang gekomen maar gelukkig zijn Rotterdam, Den Haag en Amsterdam ondertussen ook druk bezig om mee te komen met deze trend.

Er worden verschillende initiatieven op touw gezet om het aantal AED’s te verhogen, maar het blijft uiteraard een kostbare investering. Het is dus zeker de moeite waard een tweedehands AED te overwegen! Bijna dezelfde en vertrouwde kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Diac Medical biedt tweedehands, volwaardige AED’s. Onze AED’s worden gekeurd, gerestaureerd, gerepareerd en volledig werkend afgeleverd.

Wilt u weten hoeveel AED’s en burgerhulpverleners in uw buurt zijn?

Het rode kruis heeft op de website de locaties van aanwezige AED’s in uw regio. Wilt u ook weten waar in uw regio AED’s aanwezig zijn? Check het hier